Nieuwsbrief September 2020

Beste vriend(inn)en,

In het bestaan van onze band hebben we nog nooit zo’n rustige periode meegemaakt als we nu, helaas, mogen beleven. Behalve een enkel privé- en een live stream-optreden staat alles stil. Dat is geen fijn gevoel natuurlijk. Maar hé, allen die van hun muziek moeten leven hebben het veel zwaarder. We zijn erg blij met de support, die we regelmatig van jullie krijgen. Dat helpt ons om gefocust te blijven op de periode na de corona-crisis, die hopelijk snel aanbreekt!

Gelukkig hebben we wat evenementen waarop we ons kunnen richten en verheugen.  Zaterdag 7 november spelen we in De Theaterbakkerheij in Gouda en het weekend van 13 t/m 15 november staat in het teken van de opname in een professionele studio van het Abbey Road album, samen met The Blue Meanies! Die zaterdagavond 14 november gaan we dit geweldige album nog eens live opnemen in aanwezigheid van beperkt publiek. De VIP-kaarten voor dit feest en nadere details komen binnenkort beschikbaar. Natuurlijk hebben onze fans voorrang bij de verkoop: we houden jullie op de hoogte!

Tot die tijd zijn we druk met alle voorbereidingen en hopen we jullie snel weer te mogen begroeten! Houd onze website www.oneafter909.nl , Facebook en Instagram in de gaten, want daar vinden jullie spoedig verdere details.

Hartelijke groeten van

Diederick, Rempe, Robbie en Willem

PS       Hoe het Abbey Road album aan zijn naam kwam.
Het album is duidelijk vernoemd naar Abbey Road in Londen in de (zeer chique) buitenwijk St Johns Wood, de plek van de nu beroemde studio waar veel voor de plaat – en eerder Beatlesmateriaal – werd opgenomen. Ja, veel ervan: niet alles van Abbey Road is feitelijk opgenomen in de studio’s aan Abbey Road; sommige tracks werden vastgelegd in studio’s in Soho en in Barnes, West-Londen. Dus waarom noemden ze het Abbey Road? Om eerlijk te zijn… konden ze niets anders bedenken. De werktitel was Everest – naar een merk sigaretten, niet de berg – en een idee was om naar de werkelijke Everest in de Himalaya te gaan om de hoesfoto te schieten, maar ze konden niet echt zo lang weg. De band veranderde van aanpak, besloot om de nieuwe plaat Abbey Road te noemen en kwam naar buiten voor een snelle fotosessie, die minder dan een half uur duurde om een van de beroemdste albumhoezen op aarde te schieten.