Nieuwsbrief November 2021

Beste vriend(inn)en,
 
Het jaar 2021 loopt bijna ten einde en dus is het tijd voor een korte terugblik. Wegens corona lagen de band activiteiten gedurende de eerste 4 maanden van het jaar volledig stil, uitgezonderd enkele Zoom meetings. Vanaf de maand mei konden we gelukkig weer met repetities beginnen omdat de besmettingsaantallen en ziekenhuisopnames voldoende waren gedaald. Met ruime onderlinge afstand en gescheiden door plexiglas schermen zijn we toen verdergegaan, waar het eind 2020, door een nieuwe lockdown, in zijn geheel weer ophield. Vanaf eind juni dit jaar zijn wij weer gestart met de repetities met onze trouwe Blue Meanies. Gelukkig bleek al snel dat we het nog niet verleerd waren. 🙂

Zondagmiddag 25 september was het eindelijk zover: onze eerste gig in 2021! Op het Willem van Noortplein in Utrecht was het weer ouderwets feest, niet in de laatste plaats door het enthousiaste publiek. Veel trouwe fans mochten we, eindelijk, weer begroeten.
Een week later maakten we onze opwachting tijdens een tribute-band festival in Tilburg. Iedere set werd enthousiast ontvangen; een bijzondere ervaring was het om de 2e en 3e set te starten voor een bijna lege tent en bij het derde nummer een volle bak te zien!
Zaterdag 30 oktober was het zover: het eerste optreden samen met The Blue Meanies in De Theaterbakkerheij in Gouda! Bijzonder was dat we samen met de Blue Meanies voor het eerst de eerste medley van het Abbey Road album live speelden. Yes!!
Op 6 november was het feest in poppodium De Peppel in Zeist. Ook weer zo’n geweldige plek om te spelen, ook omdat het dicht bij huis is en er dus veel fans aanwezig waren. Als extra hebben we hier een aantal Let It Be albumnummers ten gehore gebracht in het kader van de 2021 release van de ‘Let It Be-Remix en Remaster’. Net als tijdens het laatste rooftop optreden hebben we dit in gepaste kledij gedaan: 2 bontjassen, een strak kostuum en een prachtige lakjas. Zweten en hilariteit alom!

Helaas zijn op het moment van schrijven van deze brief de besmettingscijfers weer enorm aan het oplopen en annuleringen zijn de orde van de dag. De komende maanden zijn erg onzeker.

Voor volgend jaar de eerste twee optredens Koningsdag woensdag 27 april op het Willem van Noortplein in Utrecht en zondag 8 mei de muziekplantage in Culemborg.

Hopelijk wordt het corona virus ruim voor die tijd dusdanig onder controle gebracht dat we al eerder kunnen gaan optreden. Want daar is het ons tenslotte toch om te doen: de geweldige muziek van The Beatles live delen met zoveel mogelijk enthousiaste toeschouwers!

Voor nu wensen we jullie geluk en gezondheid. Stay safe and happy!!

Groeten van Diederick, Rempe, Robbie en Willem

PS       George Harrison, die op dezelfde school zat als Paul McCartney, kwam begin 1957 bij de Quarry Men, nadat hij ‘Raunchy’, de hit van Bill Justis, voor John had gespeeld boven op een dubbeldekker bus. George was toen pas 14, wat John zorgen baarde.