Willem Perrels

Foto gemaakt door Kees Jan BakkerMijn naam is Willem Perrels en geboren in 1950 in Uithoorn (onder de rook van Amsterdam) Mijn eerste drumervaring was in het begin van de zestiger jaren toen ik op een schoolfeestje het nummer 36 – 24 – 36 van de Shadows (ook bekend als begintune van het legendarische TV programma TOP of FLOP) achter een van karton gemaakt drumstel mocht playbacken. Ik voelde mij echt Brian Bennet.  Kort daarna kocht ik mijn eerste drumstel “op de lat” (Amsterdams voor op afbetaling) Het was toen een onbekend Japans merkje wat Pearl heette. Voor de gerenommeerde drummer was dit merk eigenlijk rotzooi maar ik was er blij mee (en Cesar Zuiderwijk nog steeds)

Daarna drumles genomen bij Willem Roosendaal (drummer van Johnny Kendall & the Heralds) met toen als grote voorbeelden Brian Bennet (Shadows) en Bobby Elliot (Hollies)

Vanaf 1965 tot 1975 in verschillende beat bandjes gespeeld waarna ik wegens drukke werkzaamheden ben gestopt totdat een zwager van mij me begin tachtiger jaren een keer meenam naar muziek café “Eigenwijs” in Utrecht om een keer aan een jamsessie mee te doen .   Ik was weer verkocht!

Een week later had ik alweer een nieuw drumstel (TAMA Superstar) bij Schoenmakers in Laren gekocht. Vanaf dat moment heb ik in vele bands in de wijde omgeving gespeeld (van Soca/biggie pokoe tot pop, new wave ,disco en reggae) een aantal jaren geleden ontmoette ik Rob en Diederick op diverse jamsessies. Omdat Rob en Diederick helemaal Beatles gek waren ontstond op een bepaald moment het idee om naast onze vaste bands een Beatles project te beginnen. Als echte Rolling Stones fan in hart en nieren moest ik er wel even aan wennen om nummers van de toenmalige grootste concurrent te gaan spelen, maar alles went (dus ook het onorthodoxe drumwerk van Ringo).

Ik heb er in ieder geval veel plezier in om met Rob, Diederick en Pim in deze Beatles tribute band te spelen.

Willem