Robbie Korver


Foto gemaakt door Kees Jan Bakker

In 1966 werd er in Utrecht een jochie geboren  . Terwijl z’n oudere zus The Beatles al ontdekt en ze zelfs ook (zonder Ringo) in Blokker gezien had! Robbie Korver, aangenaam! Als nakomeling, na een paar muzikale broers en zussen, volgde ik de muziek vanzelf die bij ons in huis  klonk. Alles wat je maar kan verzinnen: De Parelvissers, Fats, Paul Anka, The Hollies, Stones en dan natuurlijk The Beatles…

Mijn broer Ad speelde in de Utrechtse band The Caverns en waren geen onbekende in die tijd! Muziek was er dus altijd!
Op een een of andere manier trok de muziek van The Beatles altijd ongemerkt mijn aandacht. Later ging ik een beetje pingelen op een oude gitaar van een zwager . Omdat ik links ben draaide ik de oude snaren om en brak daarbij de B en de hoge E snaar. Als vanzelf ging ik de baslijnen spelen en vond in de LP kast van mijn zus altijd wel een Beatle plaat waar die heerlijke baslijnen op stonden! In de loop van de jaren heel veel LP’s singles cd’s en dvd’s van The Beatles verzameld (altijd leuk oudere broers enzussen!). In de 70’s werd ik gegrepen door Sting die met The Police een hele eigen sound hadden. Tijdens schooltijd in een eerste bandje bas gespeeld en wat gezongen , maar door werk in buitenland het spelen jaren laten liggen. In 1996 weer wat gaan doen met “Jetlag”, een coverbandje, van daaruit in 1998 “WhyNot!” waarmee ik veel optredens gedaan heb waarbij ik altijd wel een aantal Police en … Beatle nummers zong en speelde. Omstreeks 2000 ontmoete ik Diederick in een studio. Hij introduceerde mij in de jamsessies. Toen George / Diederick mij voorstelde om eens iets met nummers van The Beatles te gaan doen leek dit mij een heel goed idee, en zo is het dus gekomen!