Pim Vermeeren

 

Foto gemaakt door Kees Jan BakkerHallo, ik ben Pim Vermeeren, geboren november 1964 in Amersfoort. The Beatles hadden toen al in Blokker hun enige concert ooit in Nederland gegeven. Mijn moeder had niet eens het fatsoen om (zwanger en al) erheen te gaan. Anders was ik erbij geweest.

Nee, mijn eerste kennismaking met the Fab Four waren de rode en blauwe dubbel LP’s, die mijn oudere broer non-stop draaide op zijn kamer. Voor mij was de eerste plaat die ik bij Muziek Staffhorst kocht: With The Beatles (omdat daar de meeste nummers op stonden die ik nog niet kende).

Terwijl iedereen eind jaren 70, begin 80 met ABBA en disco in de weer was, spaarde ik mijn geld.En wanneer ik weer genoeg geld had voor een LP, kon ik mijn volgende LP weer aanschaffen.Toen ben ik ook begonnen met gitaar spelen en een bandje op richten.Eerst speelde ik in een schoolbandje. Op straat speelde ik samen met John de Groot in Hoog Catharijne, geld verdienen toen het zonder vergunning mocht van de gemeente Utrecht.

Daarna in de coverband Groovy speelden we voornamelijk Rock and Roll en natuurlijk Beatles.Na een bruiloft- en partijen bandje ben ik uiteindelijk gestopt met muziek maken, en ging ik bij Muziekcentrum Vredenburg werken. Daar heb ik zoveel mooie muziek gehoord dat ik ook niet meer durfde.Maar het bloed kruipt …., dus sinds een paar jaar de gitaar weer omgehangen en aangenaam verrast toen ik de advertentie las dat Get Back op zoek was naar een John Lennon.

En na een spetterende, energiegevende auditie helemaal in de zevende hemel dat ik mee mocht doen. Het is nu bijna een jaar geleden maar het voelt alsof we al jaren bij elkaar zijn.